Шефът на ВиК: Ако всички си платят сметките за вода, цената й ще падне
Шефът на ВиК: Ако всички си платят сметките за вода, цената й ще падне / netinfo

Цената на водата в Добрич може да падне, ако ВиК събере всички суми от неплатени сметки, каза в ефира на Дарик радио шефът на водното дружество Величко Василев. Некоректни платци дължат към момента 10 млн.лева на ВиК.

От понеделник - 6 октомври - четири групи от водната фирма започват нова серия от прекъсвания на водата на абонатите-длъжници. До момента в цялата област са прекъснати 1500 семейства.

При неплащане на сметките, като краен вариант, ще бъдат изключвани цели входове на блокове в Добрич. Има входове, чиито дългове възлизат на 30-40 хиляди лева. Има обаче начин да се осигури вода на апартаментите, които си плащат редовно, увери Величко Василев.

Продължава и поставянето на скоби на кранчетата, които силно ограничават потреблението на питейна вода. От ВиК са поръчали да бъдат доставени още 500 скоби, тъй като всички налични вече са монтирани в домовете на длъжниците.

"Имахме полза от проведените миналата седмица три срещи с домоуправители и касиери, в които взеха участие около 120 души. Само за два дни в касите на дружеството постъпиха 200 000 лева", каза Василев. На срещите икономите са били помолени да съдействат за събиране на неплатените сметки.