Сестрата на Миро: Даваме му абсолютна подкрепа за Евровизия
Сестрата на Миро: Даваме му абсолютна подкрепа за Евровизия / Валентина Добринчева, Дарик Добрич
Сестрата на Миро: Даваме му абсолютна подкрепа за Евровизия
26362
Сестрата на Миро: Даваме му абсолютна подкрепа за Евровизия
  • Сестрата на Миро: Даваме му абсолютна подкрепа за Евровизия

На 28 февруари, неделя, ще бъде избрана песента, която тази година ще представя България на конкурса Евровизия. Певецът, който ще я изпълни е Мирослав Димов от Добрич, известен като Миро. Българите ще предпочетат сред пет песни, от които една е композирана от самия него. Сред беквокалистите, които ще излязат заедно с Миро на сцената на Евровизия в Осло, има още един добричлия - Александър Байчев, който е част от „Групата", основана през 2006 г. след кастинг на хай-лайф списание. Другите зад Миро ще са Ели Раданова, която участва в "Мюзик Айдъл" 3 и Вяра Пантелеева от „Стар Академи".

Изборът на българската песен за Евровизия ще бъде излъчен по БНТ1 и ще бъде направен от публиката чрез гласуване с SMS-и и телефонни обаждания. Участници от 39 държави, сред които и България, ще се състезават в столицата на Норвегия през май.

Ясно е, че повечето добричлии се гордеят че техен съгражданин ще пее за България. Сега ще имате шанса обаче да разберете какво изпитват в семейството на Мирослав Димов. Срещнах се с неговата сестра - Деана Михайлова, която разказа повече за настроението им в навечерието на Евровизия, за любимите неща на Миро и за неговия живот сега - преди голямото изпитание.

Деана е завършила Математическа гимназия в Добрич. Има висше образование за педагог, но реализацията й е другаде - сега тя е фризьор и има собствен салон - "Ейнджъл" на ул. "Любен Каравелов" в Добрич. Семейна е, "съпругът ми Дамян е прекрасен", казва тя. Има и 4-годишно момченце на име Давид.

От вас двамата с Миро кой е по-големият?

Аз съм по-голяма. Той е малкото братче.

Какво е настроението във Вашето семейство след избора му за представител на България на Евровизия?

Ние винаги сме се радвали за неговите успехи, но бяхме и доста притеснени - все пак отговорността е много голяма. Пожелавам му успех. Радвам се за него. Не обичам думата "гордея се", но много се радвам за него.

Кой най-много се вълнува от семейството, кой преживява най-силно емоциите?

Аз. Все едно аз ще се явявам на Евровизия, така му казвам. Доста се притеснявам пред екрана като го гледам и после, като мине, усещам емоцията.

На Вас лично коя от петте песни Ви е най-любима?

Харесах и петте песни, но най-много "Ангел си ти" - неговата песен.

Сестрата на Миро: Даваме му абсолютна подкрепа за Евровизия
netinfo
А Вие как сте с пеенето или само той е певческият талант в семейството?

Добре се справям, но не е важно да си талантлив, да можеш да пееш или да танцуваш - трябва да си благословен за това. А трябва и да платиш цената, а аз не бях готова да я платя. За всяко нещо си има цена.

Това означава ли, че нещо в семейството се е променило, откакто той е станал по-популярен?

Не, ние сме си същите хора, може би малко по-притеснени, защото едната страна са хубавите неща, но не са само те, има и друга страна. Ние сме в малък град и повече преживяваме писанията в пресата, но като цяло Мирослав си заслужаваше това, което... Той е много талантлив и така трябваше да стане.

Той променил ли се е с нещо, откакто е много известен?

Не го казвам само защото съм му сестра - хората, които го познават могат да го кажат, че не - не се е променил. Би прегърнал всеки, би поздравил всеки, съседите ни знаят. Миро е прекрасен човек.

Чувате ли се често, какво разказва той - как се чувства сега?

Всеки ден, когато той е свободен, даже и по няколко пъти на ден понякога. Не му задавам въпроси никога, просто говорим дали е добре, дали щастлив, дали е спокоен. Ако той има да ми сподели нещо, го изслушвам и това е. Гледам да не го натоварвам допълнително.

Има ли нещо любопитно около него лично или работата го е обхванала изцяло?

Не, наистина няма никакъв личен живот, казвам го съвсем сериозно и отговорно. Много му е трудно, от сутринта до вечерта, той няма просто време понякога да се нахрани спокойно.

Обикновено родителите са много чувствителни на тази тема - за създаването на семейство и деца. Как се отнасят Вашите към това?

Разбират го. Те винаги са го подкрепяли - каквото той реши, когато реши. Той е мъж и за него може и на по-късен етап, защо не и на 40, да създаде семейство.

Сега занимавате ли се по някакъв начин с каузата за подкрепа на българската песен на Евровизия - ако имате познати в чужбина да ги ангажирате да гласуват оттам?

Не, това не съм се сетила да го направя - добра идея. Но наистина е кауза и така трябва да бъде. Българите трябва да сме единни, наистина този път поне да бъдем единни.

Мирослав идва ли си често в Добрич - по празниците имате ли традиция да се събирате семейно?

Да, идва си през януари месец, след Нова година - след участия. Когато е на участия във Варна винаги си остава вкъщи една вечер. Всеки удобен случай той е у дома.

Събирате ли се, ходите ли някъде заедно по любими места?

Той няма време сега за това. Преди ходехме, отделяхме по една седмица цялото семейство, но сега вече не - този лукс не можем да си го позволим. Това е да платиш цената. Имаме любими места по морето иначе. Ходим на един много скрит плаж някъде до Топола, и нашето семейство го посещава често. На Яйлата Мирослав много обича да ходи.

Вие как се чувствате в Добрич - като младо семейство, избрало да остане тук, липсва ли ви нещо, повече забавления или друго?

Аз съм щастлива с избора си. Можеше да е съвсем различен - или във Варна или в София при брат ми, но добре се чувствам тук - край морето, ние не можем без морето и дори и зимата ходим там. Не съжалявам, хубаво ми е в Добрич. Само брат ми ми липсва много и затова съжалявам, че преди години не се премести цялото семейство.

Имахте такива намерения?

Да, можеше със съпруга ми и с детето да заживеем в София.

Но сега се чувствате добре?

Да, добре.

В неделя, като се избира българската песен за Евровизия ще се съберете ли семейно да гледате?

Разбира се, всички и абсолютна подкрепа!

Сестрата на Миро: Даваме му абсолютна подкрепа за Евровизия
netinfo