/ Община Шабла
Жителите на село Горичане отбелязваха празника на селото и на храма, носещ името „Св.вмчк. Димитър“. В църквата отец Павел Максимов отслужи празнична литургия и водосвет за здраве. На миряните бе раздаден осветен празничен оброк.

Димитровден е! Какви са традициите и обичаите на този ден? (ВИДЕО)

Празникът продължи пред кметството.
Този двоен празник е добър повод, жители и напуснали селото земляци да се срещнат и спомнят отминалите години в родното място. Кметският наместник в Горичане Евгения Димитрова откри тържеството с кратка реч.

В нея тя честити празника на всички именници, както и на строителите и строителните работници, за които Димитровден е професионален празник. Тя връчи символични подаръци на именниците.

Гости на празника бяха кметът на Община Шабла Мариян Жечев и председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева. Жечев съобщи, че предстои да бъде ремонтирана главната улица в селото и пътя Шабла – Горичане – Пролез. Той благодари на самодейците от група „Кардарина“ с ръководител Нивелина Василева за стремглавото им издигане като фолклорна група и за успехите им на фестивали.

Поздрав за присъстващите бяха изпълненията на местната фолклорна група. По традиция всички се хванаха на голямо кръшно хоро.