Селата Гуслар и Бонево  са с най-малко избиратели в Добричко
Селата Гуслар и Бонево са с най-малко избиратели в Добричко / Дарик Добрич

Само един валиден глас е достатъчен, за да бъде избран кмет на село Енево. Така е, защото в това добричко село за участие в изборите е регистриран само един кандидат за кмет.
Кардам е селото в Добричка област, в което са регистрирани най-много кандидати за кмет. В кметската надпревара там се впускат 9 души.

Списъците с най-малък брой избиратели в региона са в тервелските села Гуслар и Бонево. В двете населени места са регистрирани над 350 човека с постоянен адрес, но настоящият адрес на голяма част от тях е извън България. По тази причина те влизат в избирателните списъци за президент, но тъй като не отговарят на условието за уседналост, не попадат в списъците за избор на кмет и общински съветници. Само 19 избиратели ще определят кой да бъде кмет на село Гуслар, 77 са избирателите в село Бонево.
В Добричка област в списъците за избор на президент има над 18 хил. избиратели повече отколкото в тези за избор на кмет и общински съветници. Най-голяма е разликата в община Тервел - 6 хиляди души, следва община Добрич с разлика от 5 хиляди души. Най-малка е разликата в избирателните списъци в община Шабла.