Седмицата започва с хубаво време, от сряда ще застудее
Седмицата започва с хубаво време, от сряда ще застудее / Sofia Photo Agency - архив

Тази седмица започва със сравнително хубаво време – облачността ще се разкъса и на повечето места ще намалее до слънчево, но от сряда започва ново застудяване, прогнозира НИМХ на БАН. Минималните температури в понеделник ще са от 0 до 5 градуса, а максималните между 9 и 14 градуса.

По Черноморието облачността ще намалее до слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максималните температури по морето ще са от 8 до 10 градуса.

В планините ще е предимно облачно. По-значително разкъсване на облачността ще има в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е 1 градус, а на 2000 метра – около минус 3 градуса.

Във вторник над западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, със слаб източен вятър. Над източната ще има разкъсана облачност, вятърът ще е до умерен от североизток и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В сряда облачността отново ще се увеличи и ще се вплътни. От север-североизток застудяването ще продължи. На места в североизточните райони ще превали сняг, а по Черноморието – дъжд. По-късно ще слабо превали и на места в Южна България.

 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg