Седем екипа на Шеле чистят снега в Добрич
Седем екипа на Шеле чистят снега в Добрич / netinfo

Седем екипа на фирма "Шеле" денонощно работят по почистването на снега в града. Една фадрома е ангажирана специално с разчистването на кръстовищата в Добрич , съобщи за Дарик радио заместник кмета на общината арх. Пламен Ганчев. Той заяви,че в по-късните часове на деня ще започне почистването и на по- малките улички. Паркираните по улиците автомобили създават допълнителни трудности на снегопочистващата техника.

Проверка от Общината е установила, че прилежащите площи към фирмите и търговските обекти се почистват от собствениците им. Обитателите на къщи и жилищни кооперации обаче все още не са предприели по-сериозни мерки за разчистването на тротоарите и прилежащите терени, коетое техен ангажимент, напомни арх.Ганчев.

Все още се избягва обработката на улиците с пясък и луга, съобщи за Дарик радио управителят на фирма "Шеле" Григор Алексиев. Причината е, че инертните материали разтапят на места утъпкания сняг, а появилите се дупки ще здатруднят допълнително придвижването на автомобилите.

4 мотофрези са ангажирани с прокарването на пътеки в централната част на града. Общо 57 работници на фирмата с гребла и лопати разчистват стълбища, тротоари и подлезите в града. От днес започва и извозването на контейнерите със смет, съобщават от фирмата. Екипите към всеки сметосъбиращ автомобил са подсилени, за да могат ръчно да измъкват заринатите в сняг съдове за смет. Разчиства се и пътя за сметището в Богдан, за да може събраната смет да се депонира. Засега контейнерите за разделно сметосъбиране няма да се извозват, тъй като пътя за Варна е все още затворен, уточняват от Шеле.