Седем добрички учители с награда Неофит Рилски за 2014 г.
Седем добрички учители с награда Неофит Рилски за 2014 г. / Дарик Добрич

Седем педагози от Добрич получиха тази година почетно отличие "Неофит Рилски". Наградите се връчват ежегодно от Министерството на образованието и науката, в навечерието на 24 май, на учители и директори, изявили се с дългогодишната си високо професионална дейност в системата на българското образование.

Отличените тази година в Добричко са от учебни заведения в областния град. Това са директорът на СОУ "П.Р. Славейков" Георги Георгиев и преподавателят по български език и литература от същото училище Генка Петрова; д-р Мария Христова - директор на ЦДГ №8; Красимир Василев - преподавател по физическо възпитание в ОУ "Хр. Смирненски"; Даринка Ангелова - учител по математика в ОУ "Хр. Ботев"; Георги Георгиев - учител по физика и астрономия в Природо-математическа гимназия и Атанаска Георгиева - учител по български език и литература също от ПМГ.

Номинацията на Даринка Ангелова е направена от Синдиката на българските учители, а на останалите педагози - от педагогическите съвети към съответните учебни заведения.