Сдружението на писателите в Добрич ще си изработва сайт
Сдружението на писателите в Добрич ще си изработва сайт / Дарик Добрич

Сдружението на писателите в Добрич проведе отчетно-изборно събрание. На него бе гласуван същия състав на УС на организацията, нови предложения не бяха направени. Решено бе да започне работа по интернет страница на сдружението, в която да бъде персонално представен всеки автор с негови произведения, като информацията ще се обновява непрестанно. Освен това писателите планират да поддържат актуални материали с критика, коментари на теми от деня, форум, културен афиш и други секции. Понастоящем от сдружението поддържат сайт на изданието си - "Антимовски хан", което вече е списание с периодика 4 книжки годишно. В този сайт, обаче, липсва динамика, казаха от организацията, там се обновява само съдържанието на книжките и няма възможност за нови рубрики.

В отчета за изтеклата 2012 година и първите три месеца на 2013-а бяха откроени от председателя Сашо Серафимов работата по списанието, конкретно с рубриката за оперативна критика "Ракурси", както и участието на членове на сдружението в петъчната рубрика на Дарик радио Добрич - "Нещо за четене", в която се представят книги и на добрички автори.

През годината бяха отчетени силни книги на Александър Белчев, Петранка Божкова, Генка Петрова, Марина Константинова и за Рада Въртунинска - на Кремена Желязкова. В Добрич по покана на сдружението са гостували именити творци като Мария Донева, Христо Карастоянов, Владо Любенов и Димитър Атанасов, а рецитали и представяния извън града - в Пловдив, София и региона, са направили Сашо Серафимов, Марина Константинова, Генка Петрова, Петранка Божкова и Пенчо Иванов. На събранието бе гласувано четирима души от сдружението да се включат в работата на Обществения съвет по култура към община Добрич.

Сред бъдещите проекти на писателите в Добрич е издаването на специален брой на "Антимовски хан", посветен на 125-годишния юбилей на поетесата Дора Габе, с който вече се занимава екип със сътрудници от Дом-паметник "Й.Йовков" и Библиотеката. В издаването на списанието от години помагат общините Добрич, Генерал Тошево, Шабла, Каварна, Тервел, както и частни дарители.