Сантра и Декстър ще награждават победителите в Цветна олимпиада
Сантра и Декстър ще награждават победителите в Цветна олимпиада / Дарик Добрич - архив

Добрич e сред областите заедно с Русе, Силистра, Разград и Шумен, в които се проведе образователната инициатива „Цветна олимпиада“. Това е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

През 2014/2015 учебна година състезанието ще обхване всички области в страната.

„Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература.

Победителите ще бъдат наградени на тържествени церемонии от водещи обществени личности, представители на ръководствата на общините -домакини, ръководствата на РИО, почетни членове на Сдружение „България си ти!“ В Добрич тържеството по награждаването ще се състои на 17 декември от 16.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова”. Специални гости ще бъдат гласовете на „България си ти!“ – Сантра и Васко Иванов – Декстър. Входът е свободен.