/ netinfo
Символична първа копка по енергийното обновяване на три блока бе направена днес в Генерал Тошево. Церемонията се състоя пред блок “Васил Априлов” 6, като на нея присъстваха кметът, екипът, отговорен за изпълнението на проекта, представители на фирмата–изпълнител на строителните дейности и жители от блока, включен в проекта за внедряване на енергийно ефективни мерки.

Ще санират жилищен блок в Генерал Тошево по националната програма

Официален старт на строителните дейности дадоха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и Иван Добрев, представител на строителната фирма. Пред присъстващите градоначалникът посочи, че изпълнението на строително-ремонтните дейности на блока ще промени изцяло облика на жилищната сграда, а живущите ще се радват на комфортна жизнена среда.

Той пожела на всички участници в строителния процес безаварийна работа и качествено изпълнение на дейностите в договорения срок.

В рамките на проекта ще бъдат реализирани дейности по подмяна на дограма, топлоизолация на стените, хидроизолация на покрива, ремонт / подмяна на електрическата инсталация в общите части на сградата, изпълнение на енергоспестяващо осветление в общите части.

Проектът „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради”  се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” и е в размер на 1 128 167 лв.