Сайтът на Община Добрич отново получи награда
Сайтът на Община Добрич отново получи награда / Дарик Добрич

Интернет-страницата на Община Добрич е класирана сред трите най-добри в страната според второ изследване на Института за икономическа политика. Добрич се нарежда на трето място след Бургас и София с общ резултат 40.25 точки.

Изследването е част от проекта „Твоята община те очаква онл@йн - второ годишно изследване на интернет страниците на най-големите общини в България", реализиран от ИИП в сътрудничество с Института за електронно управление към Училището по публична администрация Рътгърс, Щатски университет на Ню Джърси и с подкрепата на Посолството на Съединените американски щати в България.

Използвана е методологията на доклада „Дигитално управление в общините в световен мащаб", като са добавени допълнителни критерии, които да отразят възможно най-пълно спецификите на българското законодателство и административна практика. Общинските интернет страници са оценявани в пет категории: 1) Сигурност и защита на личната информация; 2) Приложимост; 3) Съдържание; 4) Предлагани услуги и 5) Гражданско участие и социална ангажираност по над 100 отделни критерия.

В България са оценени интернет страниците на 27 областни центрове. При изследването на Института за икономическа политика през 2015 г. сайтът на Община Добрич е оценен сред 20-те най-добри.