С питка посрещнаха първокурсниците в ПГМЕ Ломоносов в първия учебен ден
С питка посрещнаха първокурсниците в ПГМЕ Ломоносов в първия учебен ден / netinfo

Под цветната арка, посрещнати с питка и мед преминаха първокурсниците от Професионалната гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов” в Добрич в първия учебен ден, съобщиха от училището. Новоприетите ученици получиха ученически книжки, химикали и лакомства, поставени в традиционните „моркови”.

Гости на празника бяха доц. д-р инж. Радко Михайлов – директор на Добруджански технологичен колеж, представители на фирми партньори, родители и бивши ученици. Поздравителни адреси изпратиха проф. Тодор Танев – министър на образованието и науката и Детелина Николова – кмет на  Добрич. Поздравителен адрес от ректора на Техническия университет – Варна и лични пожелания за успешна учебна година поднесе доц. д-р Радко Михайлов, ученик на гимназията и член на Училищното настоятелство.

Директорът на гимназията инж. Славка Иванова обяви, че  през новата учебна година в гимназията ще се обучават ученици по пет специалности – „Компютърна техника и технологии”, Текстообработване”, „Електрообзавеждане на производството”, Строителство и архитектура”, Мебелно производство”. Специален поздрав от ръководството и целия учителски колектив получи бронзовият медалист по колоездене, ученикът от XA клас професия „Компютърен техник” Добрин Добрев.