С кметско готвене започва Миденият и рибен фест в Каварна
С кметско готвене започва Миденият и рибен фест в Каварна / Дарик Добрич

В Каварна започва "Рибен и миден фест 2014". Символичното откриване на фестивала ще направи кметът на Каварна Цонко Цонев, който с още двама свои колеги - кметовете на Тутракан и Карлово ще демонстрира кулинарни умения. Градоначалниците Цонко Цонев, Димитър Стефанов и Емил Кабаиванов ще представят кметското готвене на площада в града, където публиката ще може да дегустира рибните специалитети.

Гозбите ще бъдат оценявана от жури, в което участват Наско Пенев от БТР, Тончо Токмакчиев и кметът на Стражица Детелина Борисова. Уникалният фест, в който кулинарните деликатеси са овкусени с пенливо пиво и с пъстри концертни прояви, се организира за 11-и пореден път.

В дните на фестивала всяка вечер от 20.00 часа са предвидени концерти. Пред каварненска публика ще излязат музикантите от  Б.Т.Р., група "Черно фередже",
Румънеца и Енчев и вокалистът на група Hot Chocolate Грег Банис.

Преди началото на фестивала от 16.00 ч. в Каварна ще бъдат открити официално трите реновирани чешми в морската зона на града, възстановени по проект „Подобряване на инфраструктурата, осигуряваща достъп до крайбрежната зона на град Каварна“ по ОП "Рибарство".  На откриването ще присъства директорът на ИАРА Янчо Янев.