/ iStock/Getty Images
Подготвя се и разкриването на имунизационен кабинет в инспекцията
Регионалната здравна инспекция в Добрич сключи договор за доставка и очаква да получи нискотемпературен фризер за съхранение на ваксини срещу коронавирус, съобщиха от Областния координационен щаб.

Подготвя се и разкриването на имунизационен кабинет в инспекцията. В рамките на областния план за имунизации срещу коронавирусната инфекция е заявена доставката и на мобилен кабинет, в който ще се извършват манипулации в цялата област.

В първия етап на областния план за имунизации ще бъдат ваксинирани заявилите желание лекари, медицински специалисти, стоматолози и фармацевти.

Още 17 медици в Добричка област са с коронавирус

През изминалата седмица в Добричка област са регистрирани нови 319 заразени с коронавирусна инфекция. Под карантина като контактни с вирусоносителите са поставени 338 души.

При проверка на Коледния пазар в Добрич инспекторите на РЗИ са установили, че край три от павилионите, предлагащи храни, са поставени маси и клиенти консумират на място.

Установени са и продавачи без маски. Направена е проверка и на фермерския пазар, където еднопосочното движение не е било урегулирано и не е била осигурена дистанция между щандовете. За нарушенията ще бъдат наложени административно-наказателни мерки.
БТА