Русалка, УСШ и Младежката площадка в парка – с концесионери
Русалка, УСШ и Младежката площадка в парка – с концесионери / Дарик Добрич

Спортен комплекс "Русалка", Ученическата спортна школа /УСШ/ и Младежката танцова площадка в парка бяха отдадени на концесия. Това реши Общински съвет Добрич на своето редовно заседание.

Концесионер на "Русалка" ще бъде "Би Ей Тур" ООД от Добрич с управител Йордан Димитров Андреев. Дружеството ще управлява и развива 3 924 кв.м. сграден фонд и 15 610 кв.м. дворно място. Длъжно е да направи реконструкции за 2 405 000 лева. Годишното концесионно възнаграждение, което ще изплаща на общината е 8 150 лева. Обектът се отдава на концесия за 30 години.

Варненската фирма "Любенас" ЕООД, с управител Преслава Ангелова Димитрова, ще бъде концесионерът на Младежката танцова площадка в градския парк на Добрич. Площта на обекта е 3 000 кв.м., а годишното възнаграждение 2 300 лева. Срокът на договора е 20 години. Концесионерът ще направи подобрения за 89 400 лева.

Ученическата спортна школа /УСШ/ ще бъде развивана от "Изида" ООД, с управител Младен Матеев. На площ от 1 082 кв.м. фирмата ще предлага услуги в областта на спорта и физическата култура. Обектът се намира в непосредствена близост с тенис кортовете, футболното игрище, заведението и хотела, които стопанисва "Изида" в градския парк. Размерът на годишното концесионно възнаграждение е 4 300 лева. Инвестицията в УСШ трябва да бъде 450 000 лева, решиха съветниците на Добрич. "Изида" ще управлява имота за 20 години.

Общинският съвет разкрива процедури за отдаване на концесия на металическата работилница и млекарницата в етнографския комплекс Стария Добрич.