Окръжен съд Добрич
Окръжен съд Добрич / Дарик Добрич
Съдът го глоби за дребно хулиганство
Районен съд - Балчик наложи глоба от 100 лв. на 29-годишен румънец за проява на дребното хулиганство. Нарушителят Иван Й. е признат за виновен в това, че на 17 юли т.г., около 18.00 ч. в ресторанта на хотел в курорт “Албена“  се държал непристойно, като събул късите си панталони и бельо, с което е нарушил обществения ред и спокойствие на присъстващите туристи и персонала на заведението.

До проявата се стигнало, след като сервитьори направили забележка на мъжа, че влиза в ресторанта във видимо нетрезво състояние, гол до кръста със спортни панталони „шорти“.

В съдебната зала нарушителят обяснил, че е възприел забележката, че не може да остане в заведението в този вид, но тъй като не разбирал езика,  си събул панталоните, за да покаже, че това не е бански, а дреха, с която е облечен и че под панталона има бельо.
 
Според показанията на един от свидетелите обаче мъжът се е съблякъл на два пъти, като втория път е събул и бельото си  и е показал част от тялото си, като това е породило възмущението на присъстващите, сред които имало и деца. При опит мъжът да бъде изведен от ресторанта той бутнал единия от сервитьорите в гърдите.
 
Районният съд прецени, че събраните доказателства  са достатъчни за да се приеме, че румънският гражданин е извършил дребно хулиганство по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство.
 
Мъжът не се е възползвал от възможността да обжалва наложеното му административно наказание пред Добричкия окръжен съд в определения за това срок и вече е заплатил глобата, информират от пресслужбата на съда.