Румънски режисьор поставя “Трите прасенца” в добричкия куклен театър
Румънски режисьор поставя “Трите прасенца” в добричкия куклен театър / Дарик Добрич

Режисьорът от общинския куклен театър на Констанца Лика Гергелеску ще постави тази есен популярната приказка “Трите прасенца” на сцената на ДКТ”Дора Габе”-Добрич, съобщи директорът му Петър Петков. В същото време Петков работи с трупата в Констанца върху постановката “Слънчев лъч” по румънския автор Александър Попеску. Премиерата й ще бъде на 21 септември. Разменените режисьорски гостувания са плод на отличните връзки между двете театрални институции, подчерта Петър Петков.

Най-голямото събитие в афиша на ДКТ”Дора Габе” тази есен ще бъде спектакълът „Жива вода“ по текст на Никола Русев. Режисурата е дело на Красимир Ранков. Премиерата е предвидена в дните между 2 и 10 октомври.

Стартираха репетициите на спектакъла „Жива вода” в добричкия куклен театър

Театърът ще представи и нова коледна постановка, а след Нова година започва подготовката на няколко нови спектакъла. Първият от тях ще бъде по пиесата “Облачето” на Георги Джилянов, която за първи път ще бъде поставена в България. Режисьор е Николай Бояджиев, а сценограф - Наталия Гочева.

След това режисьорът Лео Капон ще реализира на добричка сцена “Мери Попинз”. Театърът има подписан договор за нова постановка и с проф.Славчо Маленов - театрален режисьор и преподавател по режисура за куклен театър в НАТФИЗ. През следващата есен ще бъде поставен спектакълът “Хитър Петър” с гост-режисьор Веселин Бойдев от пловдивския куклен театър.