/ Istock
На 25 юли по ул. „Максим Горки“ в Добрич паркирал лек автомобил с румънска регистрация, управляван от жена. Тя започнала да използва клаксон на МПС. При опит да бъде извършена полицейска проверка, жената се заключила в автомобила, отказала да загаси двигателя, да преустанови употребата на клаксона на автомобила и внезапно тръгнала на заден ход, без да се съобрази с полицейските разпореждания.

Жената е последвана от екипи на полицията, като тя шофирала изключително рисковано в града, след което напуснала територията на Добрич и продължила движението си на територията на общината. С поведението си водача на автомобила създала реална опасност за живота на пешеходци и други МПС по пътните артерии в областта.

Около 15:40 часа по пътя между с. Пчелник и с. Балик, общ. Тервел, жената самокатастрофирала и спряла движението си, като започнала да се самонаранява, използвайки счупени стъкла от автомобила. Полицейските екипи на място успели да я задържат до пристигането на екипи на спешна помощ. Жената е транспортирана в МБАЛ Добрич, където е прегледана, след което е приведена в ЦПЗ град Добрич.

Установена е самоличността ѝ – румънска гражданка. С помощта на командировани румънски полицейски служители на територията на област Добрич са извършени съответните справки, като е установено, че жената страда от тежко психическо заболяване. Уведомени са роднините й. При инцидента не се е стигнало до пострадали граждани, служители на МВР и други материални щети.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
МВР