Румънеца и Енчев и ЗТО ”Алексия” - с концерт за Алекс
Румънеца и Енчев и ЗТО ”Алексия” - с концерт за Алекс / SMM

Първият концерт от възобновената благотворителна кампания "Да протегнем на Алекс ръка!" ще се проведе  тази вечер от 19 часа в зала "Добрич" (Органова зала). За Александра Маркова и своите фенове ще пеят рапърите Румънеца и Енчев - лица на кампанията, и ще танцуват талантливите възпитаници на зонална танцова организация "Алексия" с ръководител Севдалина Мавродиева-Нейчева. Поканите за концерта са на стойност 5 лева и могат да бъдат купени и на входа на залата преди благотворителната проява.

Александра Маркова вече е на 7 години, но не прекрачи училищния праг на 15 септември. Заради тежките си заболявания - детска церебрална парализа и епилепсия, детето е приковано в количка, не може да говори и не е самостоятелно. Родителите на Алекс обаче не са се предали и продължават да търсят начини за нейното лечение. Такъв шанс дава клиника "Мечта" в град Голдап в Полша. Десетки български деца вече са я посетили и имат изключително голям напредък в развитието си.

Семейството на Александра обаче не разполага със средствата, необходими за посещения на клиника "Мечта". За 2-седмичен курс на лечение, какъвто смятат да опитат първия път, ще са ни необходими 7500 лева. В банковата си сметка Алекс има 4500 лева, така че на първо време трябва да съберат още около 3000. Колкото по-чести са посещенията в клиника "Мечта" толкова по-голям е шансът за напредък на детето.

Концертът "Да протегнем на Алекс ръка!" тази вечер не би бил възможен без подкрепата на много фирми, организации и приятели. Организаторите изказват благодарност на: община Добрич, Румънеца и Енчев, зонална-танцова организация "Алексия", парк-хотел "Изида", книжарници "Марина", Търговско-промишлена палата, на всички местни медии, на магазини "Оазис", "Пилини", "Сияна", "Солаков", "N & G", "Дидка", денонощен магазин по ул. "Сан Стефано", народно читалище "Йордан Йовков - 1870 година", търговия на едро "Тръст 92", фризьорски салон "Бети стил", на нотариус Юлиян Димитров, Яница Николова, на училищата в Добрич.