Румънец получи условна присъда за катастрофа с двама загинали
Румънец получи условна присъда за катастрофа с двама загинали / netinfo
Добричкият окръжен съд призна за виновен 29-годишния румънския гражданин Въжарел Мариян за това, че е причинил смъртта на двама души в катастрофа край Генерал Тошево. Румънецът получи наказание от 2 години условно лишаване от свобода. Съдът му отне правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 2 години. Мариян бе осъден да заплати 160 хил. лв. обезщетение на общо четирима граждански ищци, наследници на 66-годишната починала жена.

Двамата наследници на загиналия 46-годишен мъж се отказаха от правото си на граждански иск, тъй като смятат да търсят обезщетение от застрахователя на фирмата, за която работи осъденият. Мариян заяви пред съда, че признава всички факти от обвинителния акт, разбира в какво е обвинен и се признава за виновен. В последната си дума той повтори, че „съжалява много за случилото се”. Делото се гледа като съкратено съдебно следствие, затова съдът му наложи наказание под минималното, предвидено в закона за това деяние – 3 години лишаване от свобода.

Трагичният инцидент стана на 1 октомври тази година. Автомобилът „Мерцедес Ахтрос” на румънеца с прикачено към него товарно ремарке е блъснал спрелия „Фолксваген транспртер”, в който са се намирали двамата загинали. Установено е, че Мариан е нарушил правилата за движение. От община Кошула, където живее осъденият, са представили пред съда изключително добра характеристика за него.