Румен Иванов: Няма да има политически чистки, а промени в интерес на Добрич
Румен Иванов: Няма да има политически чистки, а промени в интерес на Добрич / netinfo

"Би могло да има и структурни, и персонални промени в държавните ведомства. Но всичко това трябва да се направи след проверка на извършеното до момента, след оценка на свършената работа. Там, където се налага да бъдат направени промени, ще бъдат направени. Това обаче няма да е политическа чистка, а ще бъде в интерес на работата и на област Добрич." Така депутатът Румен Иванов коментира евентуални нови назначения на шефски места в местните институции. 

"За мене е логично, когато човек стъпва в нова длъжност, да провери какво е било досега състоянието и върху какво стъпва. Не мога да приема твърдението за полицейска държава. Проверките на реалното състояние на нещата не са полицейщина, а трябва да се приемат като нещо добро, като желание за прекъсване на старите корупционни практики и налагане на нов, открит модел на управление", заяви още Иванов.

Той допълни, че не е отишъл в София да става зам.-министър или какъвто и да е в изпълнителната власт . "След като съм избран за мажоритарен депутат от област Добрич, моето желание е да защитавам интересите на областта в Народното събрание", подчерта Румен Иванов.