Конкурс за рисунка "Христо Господинов"
Конкурс за рисунка "Христо Господинов" / Дарик Добрич
Ротари клуб - Добрич връчи наградите от поредния конкурс за рисунка на името на един от своите патрони - художникът Христо Господинов. Конкурсът се проведе при голям интерес - подадени са над 150 рисунки, които са били оценявани от жури, съставено от представители на екипа на Художествена галерия - Добрич.

При най-малките първото място бе определено за 5-годишния Христо Гавраилов, който е внук на Христо Господинов. Той спечелил журито с рисунка на Стария град /в текста/. На второ място са класирани Дария Иванова, на 6, и Еда Адем, на 7 години; а на трето - Марая-Стефани Ивелинова (на 6) и седемгодишните Симона Георгиева и Кристияна Костадинова.

Конкурс за рисунка "Христо Господинов"
Дарик Добрич

Във втора възрастова група доминират момчетата - победител е 11-годишният Жулиян Димов; две втори места има за Красимир Кирчев, на 9, и Христо Христов, на 11 години; три трети места са определени за Мария-Киара Маринова, Рая Желева и Ванеса Христова.

В трета възрастова група първа награда взе шахматистът Момчил Петков; втора си делят Сиана Рачева, на 14, и Тиана Петкова, на 13 години; а трета получават четири деца - Боряна Иванова, Александрина Янкова, Дамян Минчев и Марина Иванова - на 14 и 15 години.

Конкурс за рисунка "Христо Господинов"
Дарик Добрич


При най-големите победител е Павлета Димитрова, представила портрет в графична техника; следвана от Нина Морянова и Христина Георгиева - на второ място; и Мелиса Орхан и Елисия Дженкинс - на трето.

Победителите получиха стативи и материали за рисуване.

Конкурс за рисунка "Христо Господинов"
Дарик Добрич