Ротари клуб - Добрич става на 15 години
Ротари клуб - Добрич става на 15 години / news.den.bg

Ротари клуб Добрич празнува днес 15 години от създаването си. Рожденият ден ще бъде отбелязан с няколко инициативи, съобщава президентът на клуба  Павел Павлов. Колекция от 60 портрета на именити българи ще бъде дарена на Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" в Добрич, която е наследник на първото класно училище в града. Портретите ще бъдат предадени на ръководството на гимназията от 11 часа в сградата на училището. 

На 15-годишнината на Ротари клуб-Добрич е посветен и конкурс за млади художници, който се организира за втора поредна година. В него са се включили 25 млади творци от различни училища и школи в Добрич. Участниците са разделени в две възрастови групи – от 7 до 13 и от 14 до 18-годишна възраст. Картините са подредени в Регионална библиотека "Дора Габе". Изложбата ще бъде открита официално от 14 часа. Тогава ще бъдат обявени и наградени победителите в конкурса. Наградата е осигурена от известния добрички художник Георги Петров.

На рождения си ден Ротари клуб организира и благотворителна вечер, чиято цел е да подкрепи и пропагандира интерактивното образование. Със събраните средства ще бъде изграден интерактивен учебен кабинет в библиотека "Дора Габе", който ще се ползва от всички деца и учители в Добрич.

През 15-те години от създаването си Ротари клуб е работил в полза на общността, реализирайки редица проекти в здравеопазването, културата и изкуството, благоустройството и градската среда, социалната сфера, спорта. Един от акцентите в работата на организацията е развитието на младите хора.