Ромско семейство иска да съди Спешна помощ
Ромско семейство иска да съди Спешна помощ / netinfo

Ромско семейство иска да съди "Спешна помощ" в Добрич, след като 55 годишен мъж почина от сърце преди да е дошла линейката, научи Дарик.

Близките на Сашо Джамбазов повикали Бърза помощ около 19.20 часа в четвъртък. По думите на ромите 40 минути по-късно линейката още не била дошла. Тогава хората качили Сашо на частен автомобил.

По пътя се пресрещнали с болничната кола. Ромите започнали да крещят, че човекът умира. Били агресивни, а медиците повикали полиция. Сашо обаче починал и хората от линейката просто констатирали смъртта му.

Ще съдя "Спешна помощ", защото това не е първият случай, когато роми умират, преди да е дошла линейката, каза Раим Али - зет на починалия.

Джамбазов е починал от руптура на сърцето, констатираха съдебните медици. В подобни случаи шансовете за спасяване на живота са почти нулеви. Директорът на ЦСМП в Добрич д-р Огнян Господинов заяви, че в центъра сигналът е получен в 20.20 часа. Компютърът в Спешното можел да докаже това. Осем минути по-късно двете коли са се срещнали.