Рокаджии от Добрич издават музикален албум
Рокаджии от Добрич издават музикален албум / Дарик Добрич

Добричка рок банда ще издаде албум след 20-годишно отсъствие на местните музиканти от родния звукозапис. Името на състава е Pearls and stones / „Перли и камъни”/, а работното заглавие на албума е Alone / ”Сам”/.

„Проектът тръгна още преди две-три години, с множество музиканти, със смяна на имената на групите. Вече е избистрена концепцията и окончателният състав на бандата се оформи през миналото лято. Момчетата са на възраст около 35 години – интелигентни и кадърни музиканти.” – разказа пред Дарик основателят на състава Николай Нейчев.

Фронтмен и лице на групата е Георги Тенев – вокал, основен композитор и текстописец на българските текстове, неговият брат Антон Тенев е автор на английските текстове. Останалите в състава са:  Наско Капитанов – китарист, Пепи Недялков – басист, Васко Василев – барабанист и Ники Нейчев – клавир.

В албума ще влязат 13 песни, десет от които са на английски, а три – на български. Стиловото разнообразие е голямо – от много леки и мелодични парчета до по-твърд рок. „Ветрилото е отворено широко, за да усетим вкуса на публиката и да се ориентираме според нейните предпочитания” – коментира Ники Нейчев. В момента се правят записите в „Пърфект рекърдс” – София. „Работим с най-добрите професионалисти - Чавдар Петков е единственият, който е завършил тонрежисура в „Бъркли колидж” в САЩ и практикува в България” – подчерта Нейчев.

 

След Великденските празници ще се направи смесването и мастеринга, а след това ще стартират преговорите с издателите. Очаква се готовият продукт да се появи в началото на лятото. „Албумът ще е една от приятните изненади на музикалния пазар в България, а появата му е само началото на живота на групата” – убедени са музикантите от „Перли и камъни”. Амбицията им е да разпространят песните и и зад граница. Представянето на албума в Добрич се планира през лятото с голям концерт.