Резервират Двореца в Балчик за сватби 6 месеца предварително
Резервират Двореца в Балчик за сватби 6 месеца предварително / netinfo

Влюбени двойки бързат да направят резервация за сватбите си в Двореца в Балчик половин година преди самите церемонии, съобщиха за Дарик радио от културния институт.

Бум на международни сватби в бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария беляза изминалия летен сезон. Над 53 двойки от България ,Франция, Англия и Америка през 2007-ма година са избрали красивата лятна градина в Двореца за своите сватби.

Церемониите се провеждат под звуците на класическа музика и „Сватбеният марш” на Менделсон в нимфеума, параклиса или розариума. Мястото е предпочитано за брачните церемонии не само заради красотата и романтиката, а и заради факта,че Кралица Мария е изповядвала толерантност към всички религии. Като пример от Двореца посочват сватбата на православна българка с французин от еврейски произход и гости, които изповядвали почти всички познати вероизповедания - индуизъм, будизъм, мюсюлманство и други.

Организаторите от културния институт прогнозират, че и през 2008 година желаещите да сключат брак в красивия парк на бившата румънска кралица ще са много. Първите кандидати вече са факт - три двойки от България, Испания и Англия, които вече са направили резервация за своите сватби през летните месеци.