Решиха за 6-те имота, върнати на общината от ПФК Добруджа
Решиха за 6-те имота, върнати на общината от ПФК Добруджа / Дарик Добрич, архив

Общинските съветници на Добрич решиха как да бъдат стопанисвани върнатите на община Добрич имоти, които бяха апортирани през 2000 и 2002 година в ПФК "Добруджа" АД.

Както е известно, преди 10 години в капитала на футболното дружество като непаричен апорт влязоха обектите Централен кооперативен пазар, Магазин по бул. "25 септември" №5, Гостилница и Хан в АЕМО "Стария Добрич". През 2002 година бяха добавени Паркинг за автомобили по ул. „Княз Дондуков" и Център за базарна търговия по ул."Иван Рилски". Срокът на вещното право на ползване на обектите изтече на 30 август 2010 година.

На днешното си заседание Общинският съвет реши до края на 2010 година 6-те имота да бъдат предоставени за стопанисване и управление на ПФК "Добруджа" АД като дружеството се задължава да предоставя паричните средства за издръжка на футболния клуб. Това се налага, тъй като в общинския бюджет не са заложени средства за издръжка на футбола, обясни финансовият зам.-кмет Иван Колев.

От 1 януари 2011 година Магазинът по бул. "25 септември" №5, Гостилница и ханът в АЕМО "Стария Добрич" ще бъдат управлявани от кмета на общината, а останалите три имота - Централен кооперативен пазар, Паркинг за автомобили по ул. „Княз Дондуков" и Център за базарна търговия по ул."Иван Рилски" ще бъдат безвъзмездно предоставени за стопанисване на Общинско предприятие „Общински пазари".

Общинският съвет прие още ханът и гостилницата в "Стария Добрич" да се обявят за публична общинска собственост и да бъде открита процедура за отдаването им на концесия. В хода на дискусията кметицата обясни, че за двата имота вече има заявени концесионни намерения.