Ремонтират първокласни и второкласни пътища в Добричко
Ремонтират първокласни и второкласни пътища в Добричко / ОПУ - Добрич - архив

Над 20 000 кв. м пътна настилка в област Добрич ще бъдат изкърпени през месеците април и май, информират от Областното Пътно управление. Предвидено е ремонтите да приключат преди активния летен сезон и шофьорите да пътуват по-удобно и безопасно, уточняват от управлението. През март е извършено профилиране на банкети, почистване на окопи, кастрене на храсти и дървета по пътната мрежа. В началото на април със стартирането на новия строителен сезон са започнали текущите ремонти дейности по първокласните и второкласните пътища.

Вече е приключила работата по основните направления - път І-9 Балчик - Оброчище, ІІ-29 Добрич - Варна и Добрич - Кардам, ІІ-27 Владимирово – Добрич - Балчик, ІІ-71 Добрич – Оброчище, както и по някои от по-натоварените третокласни пътища в областта. В момента се работи по направленията Добрич - Житница, Карапелит - Тервел, Орляк – Зърнево - границата с ОПУ-Шумен, Победа – Преселенци и Кардам -Спасово.

За зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в Добричка област са изразходвани около 880 хил. лв. с ДДС. Текущото, превантивно и зимно поддържане на пътната инфраструктура се осъществява от ДЗЗД „Североизток груп”.

По Оперативна програма „Регионално развитие“ продължава рехабилитацията на 19 км от път III-7102 (Коларци) -Мали извор – Тервел.