Църквата в Нова Камена
Църквата в Нова Камена / Община Тервел
От Общината инвестират средства, но разчитат и на дарители
Общинското ръководство в Тервел планира да подобри състоянието на храмовете в района. След мотивирано искане до Министерски съвет, подкрепено от народния представител от Добрички регион Йордан Йорданов от групата на Обединени патриоти, са осигурени 7 000 лева, с които ще бъдат закупени материали за направа на нов покрив на църквата „Света Троица“ в село Безмер. Тя е на повече от 100 години, построена е през 1908 година. Земеделската кооперация в селото е партньор на Общината и църковното настоятелство и също помага за поддръжката на ценната сграда.

Продължава строителството на новия църковен храм "Рождество Богородично“ в село Нова Камена. Преобладаващата част от средствата са осигурени от общинския бюджет, има дарения от граждани и фирми. Фирма от Исперих е дарила гранитогрес за пода на църковната сграда. До приключване на строителния сезон ще завърши етапът на груб строеж. Първата копка бе направена през пролетта на тази година, припомнят от Общината.

През тази година се строи и спомагателна сграда към джамията в град Тервел. Средствата са от общинския бюджет, а част от материалите са дарени на джамийското настоятелство от спомоществователи. Сградата е едноетажна и също ще бъде завършена на етап груб строеж до началото на зимния сезон.

През 2018 година работата по храмовете ще продължи, обещават от администрацията. За целта ще бъдат разчетени още средства в общинския бюджет. Очакват се и още дарения от граждани и фирми.