Ремонтират читалището в село Росица с европейски пари
Ремонтират читалището в село Росица с европейски пари / Дарик Добрич - архив

Стартира мащабен ремонт на Народно читалище „Йордан Йовков – 1941” в с. Росица.

Строителните  дейности по реновиране на  културното здание се реализират със средства по европейски  проект, спечелен от община Генерал Тошево. Стойността на инвестицията е над 160 хил.лв. Предвидените подобрения включват подмяна на подовите настилки, демонтаж и направа на окачен таван, облицовка на стени, подмяна на дограма и осветителни тела, изкърпване на вътрешна мазилка, боядисване, ремонт на санитарен възел, изкърпванена на външната мазилка, нова минерална мазилка и подмяна на улуци и водосточни тръби.

След завършване на строителните работи, в читалището ще бъде обособен клуб за подпомагане на уязвими групи от населението на с. Росица. Ще бъдат  създадени и технически възможности за дейността на клуба – обзавеждане, оборудване, комуникации – интернет, мултимедия, телефон, закупуване на книги, аудио- и видео-материали.

Паралелно с ремонта  в с. Росица, в ЦДГ с. Пчеларово  приключи подмяната на дограма и поставяне на топлоизолация. Санирането на  детското заведение се финансира със средства, предвидени в капиталовите разходи на Община Генерал Тошево в размер на 38 605 лв. Така над 20 деца от Пчеларово и района ще посрещнат новата учебна година в една по-добра среда за личносто развитие и учебни занимания.