Ремонтират 55 километра в Добричка област
Ремонтират 55 километра в Добричка област / netinfo

Ремонт на 55 км  пътища в Добричка област се извършва по проект "Транзитни пътища V" по Програмата за хармонизация на националната пътна мрежа, информират от Областното Пътно управление.

Обектът се финансира от Европейската банка и от републиканския бюджет. Стойността на цялата програма е 54,6 млн. лева, която включва освен 55 км в Добрички регион и 20-километров участък в Силистренска област. Възложител  е Агенция  „Пътна инфраструктура", а изпълнители са - „Пътперфект-Т" АД Силистра, „Пътно строителство" АД Добрич, „Хидрострой" АД Варна.

Участъкът в Добричка област започва от границата със Силистренска област, преминава през селищата Коларци, Хитово, Карапелит, кв. Рилци и през югозападната страна на Околовръстния път се включва в пътя за Варна.

Освен рехабилитация на съществуващата пътна конструкция, ще се реконстриурат и високите насипи до разклона за село Малка Смолница до Свинекомплекс - Карапелит и до село Карапелит. Ще бъдат ремонтирани  и два моста - до квартал „Рилци"  и мостът  на  Околовръстен път в местността  Гаази Баба.

В квартал „Рилци" ще се демонтират старите бордюри и ще се монтират нови. До 15 ноември  ще се възстанови вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка, информират още от Областното Пътно управление.