Ремонтираха помощното училище в Каварна
Ремонтираха помощното училище в Каварна / netinfo
Приключи ремонтът в Помощно училище-интернат в Каварна, съобщават от пресслужбата на общината. Лентата прерязаха кметът Цонко Цонев и началникът на Регионалния инсекторат по образованието  Рина Иванова.

Цялостната инвестиция, вложена за един месец в ремонт на държавното училище, възлиза на стойност 150 000 лева. От тях 120 000 лева са средствата, осигурени от общинския бюджет, за ремонтиране на спалните помещения, баните и тоалетните. 15 000 лв. са дарени от Дамски клуб „Майчина грижа” за закупуване на пералня и сушилня, а спонсори са закупили леглата на стойност 15 000 лв.

Ремонтните работи бяха наложителни, по предписания на ХЕИ, за да може училището да продължи да съществува. „Училището е държавно, но то е на наша територия и ние не можем да делим децата и учителите на държавни и общински”, заяви градоначалникът. „Обещах този ремонт и си спазих обещанието”, каза още кметът Цонко Цонев. Легловата база ще бъде използвана и за настаняване на деца- гости на общината от побратимени градове и при реализирането на различни инициативи и проекти.

През настоящата година в ПУИ „Л. Каравелов” се обучават и отглеждат 119 деца със специални образователни потребности.