Ремонтираха електропровода на три балчишки села
Ремонтираха електропровода на три балчишки села / netinfo

Ремонтираха въздушния електропровод, който захранва селата Царичина, Гурково и Тригорци в община Балчик, съобщават от електроразпределителното дружество "Енерго-про". Сменени са изолаторите на двадесет стълба с нови силиконови, при които много рядко възникват аварии. Монтирани са и нови метални конзоли, които са много по-здрави и устойчиви на атмосферни влияния. Рехабилитираното трасе е от електропровода, който започва от подстанция Балчик, и е с дължина около 1 200 метра.

Теренът, през който преминава електропроводът, е трудно достъпен и в голямата си част се намира в ниви и овощни градини. Изводът захранва и помпена станция „Гурково", която е много важна за водоподаването на град Добрич, информират от "Енерго-про".

С подмяната на старата изолация на съществуващата въздушна мрежа ниско напрежение, се осигурява надеждно електрозахранване през идващия зимен сезон за над 1 100 жители в трите села. Близо 500 домакинства в селото и много туристи ще посрещнат коледно-новогодишните празници на топло и светло, тъй като основният поминък на хората в този район е свързан със земеделието и туризма, а Гурково се развива като туристическа дестинация с къщи за гости и предлагане на ловен туризъм.