Ремонти за 276 000 лева ще направи Пътното управление този сезон
Ремонти за 276 000 лева ще направи Пътното управление този сезон / Дарик Добрич

276 000 лева ще отдели Областно пътно управление - Добрич за ремонти на настилки, съобщи началникът Георги Стратиев. Това са 50% от средствата в бюджета на звеното за поддържане на пътната мрежа. С тях ще бъдат изкърпени около 11 000 кв.м по пътища от всички класове в региона. Сред тях са околовръстното шосе на Добрич; пътят за Албена - преди село Оброчище; участъкът Сенокос-Соколово; трасета в Шабла; както и пътят за село Преселенци, където ще се работи по нова технология с модифициран битум.

За съжаление процедурата за избор на изпълнител е обжалвана и предстои произнасяне на ВАС в първите дни на месец май. Заради това ремонтите ще се забавят, но ако съдебните дела се проточат, от АПИ ще минат на директно договаряне, за да не се отлага изкърпването, увери Стратиев.

От Пътното управление в Добрич ще извършат през тази година и други дейности. С 66 240 лева ще се направи отводняване по пътищата. Ще бъде положена хоризонтална маркировка за 82 800 лева. За орязване на храсти и почистване на растителност са предвидени 55 200 лева; а за зимна подготовка - 50 000 лева. Има утвърден план и за изграждане на 2 улични неравности и 2 повдигнати пешеходни пътеки в село Кранево.