Реформаторите ще създават младежка структура в Добрич
Реформаторите ще създават младежка структура в Добрич / Дарик Добрич - архив

До месец в Добрич ще бъде създадено сдружение „Реформаторски блок – Младежи”. Идеята е на зам.-областният управител Йордан Йорданов, който  е областен координатор на „Движение България на гражданите” и най-вероятният кандидат за кмет на Добрич от Реформаторския блок. Очаква се кандидатурата на Йорданов да бъде официално издигната до дни.

„Много партии имат свои младежки сдружения, но в Реформаторския блок до момента това не е правено. Идеята е такова сдружение да се сформира за първи път в Добрич,  след това да обхване и другите общини в областта, а после опитът да бъде споделен и в други области. Имаме пълната подкрепа на централното ръководство на Реформаторския блок” – коментира пред  Дарик  Йордан Йорданов.

Той сподели, че идеята е взаимствана от норвежкия политически модел. Сдружението ще бъде абсолютно автономно, ще си има собствено ръковдство, а партията майка няма да се намесва по никакъв начин в решенията на младежката структура. Целта е младите хора до 35 години да бъдат коректив на партията и успешно да лансират своите идеи, подчерта Йорданов и разказа, че  среща  много млади хора, които искат да бъдат въвлечени в политиката, искат да помагат и да са активни, имат добри идеи, но не винаги са чути.