Реформаторите питат защо беше направена смяната във ВиК
Реформаторите питат защо беше направена смяната във ВиК / Дарик Добрич

Реформаторският блок няма нищо общо със смяната на управителя на ВиК-Добрич, каквито слухове се носят в града, заяви пред Дарик председателят на ДСБ-Добрич Антония Кирова. Новият управител Димитър Радушев не е член на нито една от партиите на РБ, каза Кирова. Тя добави, че от РБ в Добрич са изпратили молба до парламентарната група на блока за съдействие, за да се разбере защо беше направена тази смяна няколко дни преди края на работата на служебното правителство. „Искаме да знаем по какви критерии е била направена тази смяна. Ние не заставаме нито зад стария, нито зад новия шеф на ВиК, просто питаме принципно. Проблемите във ВиК-Добрич са много тежки и трябва да се намери решението им, а не да се влиза от една смяна в друга”, заяви Антония Кирова.

Антония Кирова бе преизбрана за председател на общинската структура на ДСБ-Добрич. Това стана на отчетно-изборно събрание на организацията, проведено вчера. Кирова е била единствената кандидатура за поста, като при избора е имало само 1 глас „против”. Тя е начело на ДСБ в Добрич от 2011 година, когато бе избрана за първи път. В новото ръководство влизат трима старите членове - Милена Керанова, Тошко Михайлов и Георги Гюров. Новоизбраните са Борислав Борисов, Йордан Манов и Мирослав Георгиев. Избрани са и четирима делегати за Националното събрание на ДСБ, което ще се проведе на 29 ноември.

Около 60 са членовете на структурата, а през последната година има петима новопостъпили. На събранието е отчетено, че решението да се създаде РБ е правилно и че хората са жадували за обединение на дясното пространство. „Още на изборите за европарламент се видя, че това обединение е работещо. Оттам насетне на парламентарните избори РБ увеличи в региона подкрепата си с 1% в сравнение с европейските избори. От сега нататък обаче започва трудното, защото когато си част от властта проблемите трябва да бъдат решавани. Сигурно е имало наши членове и симпатизанти, гласували за РБ, които са се почувствали предадени с неспазването на обещанието, че няма да се влиза в правителство, оглавено от Борисов. Но при създалата се ситуация трябва да се запитаме кой е по-добрият избор – да се спази обещанието и да продължи агонията с безвластие в държавата, или да се направи разумен компромис и да се поеме отговорността за осъществяване на обещаните от нас реформи. РБ обаче спази друго свое обещание - да не се допускат във властта БСП и ДПС”, коментира Антония Кирова.

Тя добави, че целта й е да се запази здравината и сплотеността на общинската структура на ДСБ. „Заедно с партньорите ни вече гледаме към местните избори догодина.  Трябва да казваме на хората какво искаме за града ни и ако те разпознаят в нашите намерения това, което и те искат, могат да ни подкрепят”, заяви Кирова.