Редовно заседание на Общински съвет Добрич
Редовно заседание на Общински съвет Добрич / Дарик Добрич

Общинският съвет на Добрич ще проведе редовно заседание от 9.00 часа. Общо 24 точки има в дневния ред.

Кметът ще докладва бюджетна прогноза за периода 2017-2019 г., отчет на изпълнението на Общинската програма за управление на отпадъците 2015-2020 г. и актуализация на Програмата за намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух.

Ще бъдат разгледани новите програми за развитие на туризма и за опазване на околната среда.

Зам.-кметът Росица Йорданова ще предложи нов ред и условия за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич и приемане на разпореждане с актив на „Тролейбусен транспорт", придружен с експертна оценка. Тя иска съгласие от съветниците Центърът за психично здраве „Д-р Петър Станчев" да изтегли банков кредит - овърдрафт на стойност 60 000 лева.

Промяна в статута на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов" и Професионална гимназия по аграрно стопанство - от държавно в общинско училище, предлага зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Съветниците ще трябва да одобрят и Общинска програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2016 година и Годишен отчет и план за дейността на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център.