Органова зала
Органова зала / Дарик Добрич
Второто издание на Областния конкурс-рецитал „За да я има България“, организиран от Община град Добрич и Драматичен театър „Йордан Йовков“, ще се проведе днес. Конкурсът за втора поредна година дава възможност за изява на децата и учениците от област Добрич с рецитаторски умения и артистичност.

На 31 януари изтича срокът за заявки за конкурса „За да я има България“    

Рецитатори от общините Добрич, Добричка, Тервел, Крушари и Балчик ще покажат  своите умения в областта на художественото слово. Широк диапазон от  произведения от българската поезия, проза и драматургия, посветени на България, нейните герои, природни красоти, забележителности, обичаи и традиции ще пресъздадат талантливите деца и млади хора от областта. Конкурсът, посветен на 3 март – Национален празник на България, дава възможност за изява на индивидуални изпълнители от четири възрастови групи - подготвителна група, I-IV клас, V-VII клас и VIII-XII клас. 

Поради големия интерес към инициативата и за улеснение на участниците, след официалното откриване в 9.30 ч. в Концертна зала „Добрич“,  конкурсът ще се проведе в три зали – „Добрич“, „Нели Божкова“ и камерната зала на театъра.

Награждаването ще бъде на 2 март в голямата зала на общината от 11 часа.