Рецидивист остава в ареста, обирал англичани
Рецидивист остава в ареста, обирал англичани / netinfo

38-годишният Митко Маринов от Добрич остава в ареста, съобщиха от пресслужбата на съда. Той е обвиняем по досъдебно производство за грабеж на британско семейство, живеещо в село Богдан, община Добричка.

На 29 ноември миналата година Маринов и още един мъж са нахлули в дома на потърпевшите и отмъкнали 3 865 лева, телевизор, DVD, сателитен приемник, дигитален фотоапарат, лаптоп, моторна косачка и друга техника, златен пръстен с диамант, въздушна пушка, мобилен телефон и лек автомобил „Фолксваген Поло”. Откраднати вещи са открити в дома на родителите му в с. Поручик Кърджиево.

Срещу Митко са повдигнати също обвинения за незаконно притежание на боеприпаси и саксии с канабис, открити в дома му.
 
Митко Маринов обжалва мярката и поиска да тя да бъде изменена в по-леката „парична гаранция”. Адвокатът му посочи, че това е единственият начин той да се грижи за семейството си и болния си баща, както и за отглежданите от него многобройни животни.

„Ако е имал сериозни намерения да се грижи за семейството си, той не би извършил престъпленията, за които е привлечен да отговаря”, изтъкна обаче прокурорът. Според него няма обстоятелства, които да налагат изменение на мярката за неотклонение.
 
Митко Маринов е разследван за 4 тежки престъпления. Той е един от бандата от 8 души, разкрита от полицията, които са се занимавали с обири на английски заселници.