Разпространяват безплатно помагало за деца със специални потребности
Разпространяват безплатно помагало за деца със специални потребности / netinfo

Приключи Училището за родители в ОУ "Стефан Караджа", съобщават оттам. Заниманията бяха част от проект „Ела в моя свят" по ОП "Развитие на човешките ресурси", схема „Подпомагане на деца и ученици със специални образователни потребности". Партньори на училището са ОУ „Христо Смирненски", СОУ „Дора Габе", ЦДГ №27 и Шуменския университет.

В рамките на проекта е издаден „Албум за развитие на графомоторните умения при деца със специални образователни потребности ". Негов автор е ресурсният учител Димитринка Великова. Изданието включва рамки за развитие на фината моторика и описва начините на работа за формиране на умения при тези ученици. Родители споделят, че помагалото е изключително полезно за работата им вкъщи. Директорът на Ресурсен център Енеида Ненова отбелязва, че издаденият албум улеснява педагозите в обучителната им дейност и представя натрупания опит на ресурсните учители в областта на специалната педагогика.

Помагалото ще бъде разпространено безплатно и безвъзмездно в училищата в Добрич и сред всички родители, които се грижат за деца със специални потребности.

Дейностите по проекта на ОУ "Стефан Караджа" продължават с обучение и квалификация на 40 педагози от града. За учениците от целевата група се организира летен лагер в Балчик.