Разкриват 155 работни места по национална програма
Разкриват 155 работни места по национална програма / областна управа

155 работни места ще бъдат разкрити в област Добрич през 2010 година по Националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", стана ясно след проведеното редовно заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за регионално развитие.

Бюджетът за реализация на Програмата за следващата година е намален в сравнение с предходни години. За област Добрич средствата са в размер на 191 580 лева. Най-много - 70 работни места ще бъдат предложени от Бюрото по труда в Генерал Тошево.

На своето заседание днес Комисията по заетост класира и ще изпрати за окончателно одобрение в Агенцията по заетост 9 проекта, подадени от осемте общини и от Областна администрация. Комисията не класира 2 проекта, поради липса на достатъчен брой продължително безработни лица на социално подпомагане в съответната община. Те обаче ще бъдат предложени за финансиране от Агенцията по заетост при наличие на свободни финансови средства. Това  са проектите на работодателите "Скития 1 ГТ" ЕООД - Генерал Тошево и СОУ "Йордан Йовков" - Тервел.