Пчеломания 2017
Пчеломания 2017 / Дарик Добрич
Организаторът на международното специализирано изложение "Пчеломания" - "Добрички панаир" АД ще връчи тази вечер своите призове на най-заслужилите и оригинални фирми, участващи тази година в борсата.

Най-висока оценка - с приз и грамота, ще получи "Ренис Хъни" ЕООД. Отличието се дава за тяхната нова технология за борба с акара посредством използването на фогър.

Грамота има и за фирма "Paradise honey" - гр. Плевен, които показват иновативен продукт - разпечатваща машина за обработка на мед, восък и полистиролни кошери от Финландия. Отличени с грамота са още фирма "Тилиа 2014" ЕООД - като дългогодишен участник в панаира; както и Издателство "Еньовче" - за принос в развитието на специализираната пчеларска литература.

Наградите ще бъдат връчени по време на тържествена вечеря. XIV изложение "Пчеломания" започна на 11 март и ще завърши утре, 14 март. То се радва на огромен интерес. Ситуирано е в спортен комплекс "Простор". Участват 80 изложители от няколко държави, които демонстрират мед, пчелни продукти, браншова техника, инвентар, литература и др.