Разбеснял се кон нападна и ухапа няколко добричлии
Разбеснял се кон нападна и ухапа няколко добричлии / netinfo
Четирима добричлии са били ухапани от разбеснял се кон в рамките само на няколко часа в квартал „Балик”, съобщи слушател на Дарик радио. През изтеклото дежурство в Спешното приемно отделение в добричката болница са приети двама души с ухапвания от кон, каза за Дарик началникът на отделението д-р Георги Димитров. Служители от "Гражданска защита", І РПУ и РВМС са изпратени на място за изясняване на ситуацията.

Около 7 часа тази сутрин 46 годишният добричлия Димитър Георгиев вървял към микробуса си, който се намирал на паркинга до блок № 13 в квартал „Балик”. На близката поляна до бензиностанция на „Петрол” се разхождали два коня. Единият се приближил до нищо неподозиращия Георгиев и го захапал за лявата ръка. Мъжът отишъл веднага в спешното отделение, където раната е била обработена и са били направени необходимите имунизации.

Ухапванията от кон не са безобидни, твърдят медици. Ако секрети от устата на коня – т. н. конска отрова – попадне през раната в организма, може да се стигне до неприятна тежка инфекция. На двамата пациенти, които дойдоха в спешното, бяха направени своевременно нужните манипулации, каза д-р Димитров.

Шефът на „Бърза помощ” д-р Огнян Господинов си спомни, че преди около година при тях е потърсил помощ човек с отхапан от кон палец. Животното било глътнало откъснатия пръст.

Собственикът на коня го купил преди 3 дни от село Карапелит. Жребецът бил буен и злонрав, до сега не бил връзван и стопанинът му не можел да го контролира. "Няма начин животното да се упои, то може само да се застреля", каза д-р Иво Дженков. Собственикът обаче не бил съгласен да убият добичето. Той обещал, че ще го наглежда.