Инж. Тодор Гикински - Управител на ВиК Добрич
Инж. Тодор Гикински - Управител на ВиК Добрич / Дарик Добрич
Тодор Гикински е обвинен в изграждане на незаконно съоръжение за използване на повърхностни води в с.Батово
Районният съд в Добрич ще гледа дело, образувано по искане на Районната прокуратура за отстраняване от длъжност на изпълнителния директор на ВиК - Добрич Тодор Гикински. Отстраняването се иска във връзка с водено досъдебно производство, по което Гикински е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 10 февруари т.г., в село Батово, обл. Добрич, в нарушение на Закона за водите, чрез посредственото извършителство на други лица, изградил съоръжение за използване на повърхностни води - престъпление по чл. 353ж от НК.

Делото бе насрочено за вчера, но съдът не го е разгледал по същество, тъй като обвиняемият е заявил, че се отказва от защитника си и е поискал да упълномощи друг адвокат, уточняват от пресслужбата на съда.
 
Делото е насрочено за 16.00 часа днес.
 
Съгласно законовите разпоредби съдът може да отстрани обвиняем от длъжност, когато той е привлечен за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата му, и има достатъчно основания да се счита, че служебното му положение ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, подчертават още от пресслужбата на съда.