Радан Кънев: Резултатът от гръцкия референдум е лош за България
Радан Кънев: Резултатът от гръцкия референдум е лош за България / Дарик Добрич

„В момента пред България и Румъния има огромни възможности. Това са единствените стабилни държави в цяла Югоизточна Европа. Вчерашното решение на гръцкия референдум затвърждава тази позиция. За България този резултат е лош, защото един изключително важен съсед и - геополитически и икономически, се дестабилизира. Същевременно  ние трябва да сме готови икономически  да се възползваме от тази ситуация” –  коментира в Добрич лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.

Той очерта и акцентите в работата на парламента до края на юли, като подчерта, че парламентарната програма е изключително натоварена и амбициозна – обсъждане и гласуване на предложенията в енергетиката, гласуване на конституционните промени, Закона за лечебните заведения и Закона за предучилищното и училищното образование. „Важният въпрос, с който ще се закрие този политически сезон е дали ще има конституционно мнозинство по предложенията за промени в Конституцията. Това до голяма степен ще даде отговор на въпроса има ли изобщо в България отговорна политически опозиция, защото няма никакво съмнение, че без отключване на правосъдната реформа България не може да реализира шансовете си като стабилна европейска държава в доста размирния югоизточен район на Европа” – категоричен бе Радан Кънев.

В Добрич той представи кандида за кмет на Реформаторския блок в Генерал Тошево – Георги Русев – бивш зам.-кмет и председател на Общинския съвет в града.