Ясни са условията за предоставяне на помощи за първокласници
Ясни са условията за предоставяне на помощи за първокласници / netinfo

Семействата, чиито деца са записани в първи клас за учебната 2008/2009 година, имат право еднократно на помощ, с която да покрият част от разходите в началото на учебната година, съобщават от Регионалната дирекция за социално подпомагане.

Размерът на помощта е 150 лева, от които 120 се предоставят под формата на комплекти, а останалите 30 - в пари. Комплектите съдържат тениска с къс ръкав, тениска с дълъг ръкав, спортен екип, зимно яке и спортни обувки.

Средномесечният доход на семейството, което кандидатства за помощта, трябва да е по-нисък или равен на 300 лева. Молби–декларациите се подават в Дирекция „Социално подпомагане” след записване на детето в първи клас, но не по-късно от края на септември.

Ето и нужните документи:

- удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба-декларацията - за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотношения;

- удостоверение, че детето е записано в първи клас на държавно или общинско училище, издадено от съответното училище;

- копие от заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" и/или решение на съда за настаняване на детето в семейство на роднини, близки или в приемно семейство;

- удостоверение за раждане на детето - за справка;

- лична карта- за справка.

Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище.