Пътят Дропла-Сенокос ще бъде основно ремонтиран за 3,6 млн.лева
Пътят Дропла-Сенокос ще бъде основно ремонтиран за 3,6 млн.лева / Дарик Добрич

Първа копка на рехабилитацията на пътя с.Дропла-с.Пряспа-с.Сенокос в община Балчик бе направена днес. Ще бъде извършен цялостен ремонт на пътя, който ще струва 3,6 млн.лева. Проектът е финансиран от републиканския бюджет по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. На копката присъства кметът на общината Николай Ангелов, кметовете на Дропла и Пряспа Блага Атанасова и Сергей Георгиев, представители на фирмата-изпълнител на дейностите „Хидрострой” и др.

Пътят между Дропла и Сенокос е строен през 1966 година, оттогава не е ремонтиран основно и в момента е целият в дупки. Местните се шегуват, че по него може да се пътува само с луноход. Николай Ангелов обясни, че през последните 6 години на два пъти са правени опити да се осигури финансиране за тази рехабилитация, но едва сега това е станало възможно. Това е най-големият проект в община Балчик, който се осъществява изцяло с помощта на държавния бюджет. Вече има отпуснати авансови средства, очаква се пътят да бъде готов в началото на есента.

Пътят Дропла-Сенокос е неизползваем от няколко години и хората са принудени да обикалят през с.Методиево. Когато отсечката бъде ремонтирана, пътуването до Добрич ще се съкрати с 10 километра, каза кметицата на Дропла Блага Атанасова. Селото има 316 жители. Училището е закрито и три деца пътуват до Сенокос с училищен автобус. В Дропла има детска градина, която се посещава от около 20 деца.

Пътят Дропла-Сенокос ще бъде основно ремонтиран за 3,6 млн.лева
netinfo