Пътят Добрич-Варна е затворен
Пътят Добрич-Варна е затворен / Дарик Добрич

От 5 часа сутринта е временно затворен за движение пътят Добрич-Варна, съобщиха от Областно пътно управление. Така ще бъде до почистване на участъка. Причината е силни снегонавявания в района на Варненска област. Препоръчва се обхода по направлението Добрич-Балчик. Затворен е и пътят от Оброчище през Рогачево към Кичево, който също се ползва често за Варна, така че подходът към морската столица е само по пътя край брега - Балчик-Албена-Варна.

В цялата област пътните настилки са заснежени. Работят 16 машини на пътноподдържата фирма. От Пътното апелират водачите да се съобразяват с наложените ограничения и да шофират внимателно, съобразено със зимната обстановка. Текуща пътна обстановка, може да получите от дежурния телефон 058/655 177.

В Добрич булевардите са почистени, градският транспорт се движи нормално, съобщиха от почистващата фирма "А.С.А. България". 10 коли чистят по улиците и пешеходната зона. Стараем се да влизаме вече и в по-малките улици, казаха още от компанията.

Жълт код за потенциално опасно време е обявен днес за 5 области в България - Разград, Шумен, Варна, Силистра и Добрич. В тези области ще продължи да духа умерен и силен северен вятър, който ще е причина за навявания и преспи.
Температурата сутринта в Добрич е -7 градуса, толкова и дори с градус-два по-ниска ще бъде и през деня. Над Североизточна България ще се задържи доста ветровито, снеговалежите ще продължат през целия ден и ще има навявания и преспи.
От запад валежите ще започват да спират, а облачността да се разкъсва и временно да намалява, вятърът от север-северозапад ще отслабва.