Пътно управление: Не пътувайте след 17.00 часа!
Пътно управление: Не пътувайте след 17.00 часа! / ОПУ-Добрич

Тежкотоварните автомобили задължително да се движат с вериги в регион Добрич, разпоредиха от Областното Пътно управление. Предвид усложнената зимна обстановка и непрекъснатите снегонавявания в областта, от Пътно управление апелираха към добруджанци да не предприемат пътувания след 17.00 часа.

Пътищата в региона са заснежени и частично заледени. Няма затворени участъци. Намалена е видимостта до 100-150 метра заради мъгла в района на Кранево и Албена.

Особено интензивен е снеговалежът в общините Добрич, Балчик и Каварна. 27 машини на пътноподдържащата фирма почистват и опесъчават републиканската пътна мрежа.

Между 10 и 15 см достигна снежната покривка в Добрич към 16.00 часа следобед. В града духа умерен източен вятър със скорост 9-10 метра в секунда, информираха от местната метеорологична служба. Снегорини на почистващата фирма „АСА България" опесъчават централните улици с пясък, сол и магнезиеви соли. От фирмата съобщиха, че е създадена готовност за денонощен режим на работа предвид усложнената зимна обстановка.