Пътнически микробус катастрофира в Добрич
Пътнически микробус катастрофира в Добрич / Дарик Добрич, архив

Пътнически микробус от линия 304 на масовия градски транспорт в Добрич е катастрофирал вчера около 10.00 ч. сутринта, съобщиха за Дарик от фирмата-превозвач "ПГ Комерс", чиято собственост е возилото. В него е имало между 7 и 10 души, когато колата се е врязала челно в електрически стълб край шосето. Няма пострадали от инцидента, уточняват от фирмата и посочват, че причината е заледен участък по не опесъченото трасе.

Катастрофата е станала на завоя от бул. "Добричка епопея" към бул. "3 март" в района на Многопрофилната болница. Трасето там е еднопосочно.

Шофьорът е с дълъг стаж, а вчера е минал по маршрута няколко пъти преди произшествието, казват още от "ПГ Комерс". Според водача, булевардът на завоя е бил по-силно заледен в 10, отколкото в 6 часа, когато е започнал курсовете си за деня. Засега няма отправени искания за обезщетение от пътниците към превозвача, съобщиха още оттам.

Както Дарик вече съобщи, според шефа на фирма "А.С.А. България" Григор Алексиев почистването на Добрич не е спирало от 5 часа сутринта вчера. Булевардите и улиците с масов градски транспорт са обработвани с гребла и по тях след спирането на силния трафик вечерта са разсипани пясъчно-солни и магнезиево-солни смеси. Почистена е и централната зона на Добрич, от 4 часа тази сутрин служителите на фирмата влизат и в малките улички, които са важни за придвижването на автомобили, каза още Алексиев.